Koncertforedrag. Troen, ordet, kroppen og sangen.

Med Thomas Ulrik Larsen. Torsdag d. 22. maj kl. 19.00.

Canadiske Leonard Cohen (1934-2016) var en sangskrivernes sangskriver, som slog bro mellem litteratur, religion, erotik, pop og folkemusik fra store dele af verden. Han var en produktiv og lun personlighed, som udviklede sig som performer gennem hele livet og konstant bearbejdede og skrev videre på sit sangkatalog. Et koncertforedrag om så væsentlig en figur som Cohen kommer ikke hele vejen rundt om manden og hans værk, men der er alligevel lagt op til to spændende timer om en sangskriver i en kaliber, hvor selv Bob Dylan måtte erklære sig som storfan – ikke mindst af Leonard Cohens fine melodier. Thomas Ulrik Larsen spiller selv en række Cohen-sange, både de uomgængelige klassikere og de obskure perler.

 

Om Thomas Ulrik:

Thomas Ulrik Larsen er født og opvokset i musikbyen Roskilde og er en af Danmarks mest erfarne og efterspurgte musikformidlere med mere end 300 musikforedrags-arrangementer siden 2012. Han var i en lang årrække skribent for bl.a. Gaffa, Musikeren, Ud & Se, Politiken og svensk MM. Derudover er Thomas musikskolelærer, guitarist og sangskriver med fire album-udgivelser på cv’et under sit alias, Lysår. Han er bosat i Nordsjælland med sin familie.

Thomas Ulrik Larsen er cand. mag i musikvidenskab og pædagogik fra Københavns Universitet med speciale i rockmusikanalyse og rockhistorie. Han er en af landets kapaciteter inden for britisk og amerikansk rock fra især 1970’erne samt dansk rock fra samme periode.

Thomas var medvært i DR på P6 Beat i serien ”P6 Beat elsker…” da emnerne var Gasolin’ og Pink Floyd. Udsendelsen om Gasolin’ er den største lyttersucces i serien. Desuden har Thomas medvirket i “Klog på sprog” på DR P1, hvor emnet var Shu-bi-duas tekstunivers. Han er i efteråret 2023 engageret som officiel musikformidler på Østre Gasværk Teater i forbindelse med teatrets opsætning af Pink Floyds “The Wall”.

Pris : 50 kr.