Onsdag d. 8. februar kl. 19.00 – 20.15.
"Kom med på rejse i universet - rigt illustreret med flotte fotos!

Tag med på en svimlende rundtur i universet. Oplev alt fra eksploderende stjerner til farvestrålende stjernetåger – og besøg fjerne galakser mange millioner lysår væk.

Foredraget tager udgangspunkt i nogle af Danmarks bedste astrofotos og giver et indblik i det enorme Univers og fremmedartede verdener der findes derude.

Sune Hermit, som er ph.d. i astrofysik, forfatter og en særdeles dygtig astrofotograf, tager dig med på rejsen.

Sune fortæller om foredraget:

“I de senere år har jeg genoptaget min passion for astronomi, og er begyndt at tage billeder af nattehimlen.

Med et kamera og mange timers dataindsamling kan man “se” langt dybere og få flere detaljer med end man kan med øjet.

Vi skal se de florlette rester efter en ældgammel supernova – kæmpemæssige bobler omkring varme stjerner – og fine støvbånd i fjerne galakser.

Alt er inden for rækkevidde med et kamera og god databehandling.

Med en baggrund som ph.d. i astrofysik har jeg et godt kendskab til teoridelen, og har brugt mange år på at grave mig ned i detaljer.

Og måske netop derfor, er det en stor fornøjelse for mig at tage disse smukke fotos af nattehimlen, så teorien kan illustreres.”

Foredraget er en rundtur i Universet hvor vi arbejder ud ud fra Solsystemet til fjerne galaksehobe hundredevis af millioner af lysår herfra.

Foredraget tager ca. 1 time, og de er tid til spørgsmål undervejs. Foredraget er ikke teknisk. og kræver kun nysgerrighed for at være med.

Pris: 50 kr

Fra d. 3. januar kan du se 10 af Sune’s bedste foto her på Bølgen.