Fredag den 3. februar 2023 klokken 20:30.
ANDREAS TOFTEMARK QUARTET.

I marts 2020 forlod Andreas Toftemark sit hjem i New York, da Covid-19 pandemien slukkede for musikken i jazzens hovedstad, og efter 4 år som professionel musiker i New York, vendte Andreas tilbage i København, hvor han har formået at etablere sig på den danske scene. Man har igennem de sidste to år jævnligt kunne hører Andreas optræde på københavnske jazzklubber og rundt omkring i landet, I 2021 udkom den anmelderroste debut pladen A New York Flight med Andreas Toftemarks egen kvartet.

Med sig i Toftemark Quartet har han Calle Brickman, Matthias Petri og Andreas Svendsen. Alle fire er unge fremadstormende, internationalt uddannede jazzmusikere, med ambitioner om at skabe et nyt bud på den klassiske jazz kvartet anno 2021. Toftemark Quartet spiller en kombination af Andreas’ egne kompositioner og nye originale arrangementer af sange fra The American Songbook. Med en fælles respekt for jazztraditionen og en legende tilgang til musikalske former, harmonier, improvisationer og rytmer skaber gruppen musikken sammen. Bandets repertoire byder på swing, blues, ballader, latin, tango, åbne grooves, og powerjazz; alt sammen elegant fremført med et nutidigt touch.

“Jeg elsker, lever og ånder for jazz og finder utrolig stor inspiration ved at lytte til jazzgiganter som for eksempel John Coltrane, Charlie Parker og Lester Young. For mig er jazzens historie og traditioner en uudtømmelig kilde til inspiration og fortsat musikalsk udvikling. I min egen musik lægger jeg stor vægt på musikalsk nerve, et brændende swing, og nysgerrighed, – og går heller ikke af vejen for en grad af sentimental inderlighed. Calle, Mathias, Andreas’ og min tilgang til jazzen minder meget om hinanden, og vi havde stor fornøjelse af at spille koncerter sammen i løbet af sommeren. Derfor er jeg også rigtig glad for, at alle straks var med på at realisere mine ambitioner om at danne bandet. De er alle tre er virkelig begavede musikere med et stort teknisk og musikalske overskud og har samtidigt de menneskelige egenskaber, der giver bandet frihed til at skabe musikken sammen og udvikle den lyd, jeg har i mit hoved og hjerte. Pladen er indspillet i samarbejde med tonemester Henrik Holst Hansen og blev udgivet i 2021 under pladeselskabet April Records. Det er på alle måder lykkeligt at være en del af April Records der er et af de toneangivende labels for fremadstormende ny dansk jazzmusik”.. – Andreas Toftemark

Line up:
Andreas Toftemark, tenorsaxofon
Matthias Petri, bas
Andreas Svendsen, trommer
Calle Brickman, piano

 

Entré: kr. 100,- for medlemmer, kr. 150,- for ikke-medlemmer.

Entré til koncerten kan kun købes ved indgangen fra en halv time før koncertstart.

Ved spisning i Kulturhuset Bølgen fra klokken 19:00, er det nødvendigt på forhånd at købe spisebilletter.

KØB SPISEBILLET HER

Buffet – Spisning KL. 19.00 – PRIS 189.-

spise_icon

Hovedret: Timian- og hvidløgsstukket lammekølle med jazzsovs, små kartofler, salat og brød.
Dessert: 
Tiramisu

Hornbæk Jazzklub støttes af: