SEPTEMBER

LØRDAG DEN 8. SEPTEMBER.

Nordsjæl – en nordisk musik festival.

Lysten til at skabe denne festival er drevet af en nysgerrighed på hvad det vil sige at være nordisk ?

Musik er en branche hvor penge til markedsføring og synliggørelse af musikken som produkt betyder alt – udbuddet er enormt og platforme til at udkomme er mange og under forandring.

Vi spejler os i kulturen og musikken som bliver en del af hvem vi er – vores selvopfattelse og identitet.

Er der særlige kendetegn – noget der binder os sammen på tværs af landegrænser. Samtidig har vi et ønske om at skabe en platform hvor nordiske kunstnere kan mødes , inspireres , samskabe og ikke mindst styrke samarbejdet og bevidstheden om nordisk musik.

Ideen opstod i ønsket om at skabe en begivenhed med en vis vægt udenfor Helsingør centrum – midt i skoven, Hammermøllen og alligevel kun 12 minutter væk med lokaltoget. Ideen er startet som en skovturs ide og har gennem møder med lokale aktører udviklet sig.

Ønsket er at skabe en 1 dags nordisk musik festival med en songwriter profil med en høj kvalitet – og her tænker vi i 3 lag – de etablerede kunstnere – upcoming lige på kanten – og lokale med et potentiale indenfor genren – således at publikum – måske bliver lokket af dem de kender men også hører en masse de ikke havde regnet med.

Nogle af de større navne vi tænker på er Eivør(Fae) – Svavar Knutur ( IS) Tina Dickow – Helgi Jonsson ( DK-IS) Mads Langer (DK) – Rebecca Törnquist (SV) – Thomas Dybdahl (NO) Sigur Ros ( IS) –

Lokalt ejerskab er alfa og omega og en af tankerne bag – festivalen er også en mulighed for at binde lokalområdet sammen og skabe fælles bevidsthed og sammenhængskraft.

Det er tanken at kvaliteten er lige så høj , og nordisk, når det handler om mad og drikke og vi vil satse på primært lokale leverandører.

Bølgen står bag opstarten og bruger kræfter på både at skabe en tilbagevendende festival – og en forening der skal stå bag den videre drift og økonomi således at vi gradvis kan trække os ud og have en mere tilbagetrukket rolle.

Visionen er at udvikle festivalen med et fokus på nordiske sangskrivere – Her tænker vi på : Talks til gensidig inspiration – workshops på kryds og tværs der kan inspirer og udvikle sangskrivere – vi forestiller os at det bliver så populært at konceptet kan udvikles til flere dage så kunstenere kan bo her og lave længere forløb – meget gerne i samarbejde med andre aktører – fx Musikskolen. Andre samarbejdspartnere kunne være spillesteder/kulturhuse der får tilbudt konceptet med Nordiske sangskrivere mens de er samlet i Danmark således at kunstnerne får mulighed for at spille flere jobs og samtidigt få udbredt kendskabet til den nordiske sangskrivning.

Festivalen er også et middel til at skabe lokalt ejerskab og sammenhængskraft. At plante en tradition der spreder sig som ringe i vandet. Vi har som kulturhus lavet et hav af arrangementer – i eget regi – her handler det om at plante noget i lokalområdet – vande det til det selv kan stå – og så slippe det når det har groet sig stort og stærkt – som Yggdrasil.

Skriv et svar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment