Henvend dig til Bølgen med dine billetter og få dine penge retur

Mortens Aften på Bølgen

Tirsdag d. 10. november KL. 19.00 – er det som bekendt Mortens aften, som plejer at være en meget stor og propudsolgt succes her på Bølgen.

Derfor har vi valgt at afholde denne aften, dog kun med plads til 40 gæster, og det hele indrettet, således at vi overholder regeringens krav til arrangementer – afstend m.m.

Vi serverer – traditionen tro – sprød andesteg m/hvide og brune kartofler, æble- rødkål og en sovs, der skriger på mere og lidt bonus bliver en skøn Waldorff salat.

Til dessert serverer vi en chokoladeskål med is og en bærcoulis.

Efter maden skal vi stifte bekendtskab med orkestret ”Tutti”.

Et stort hamonika orkester, hvoraf hele 5 af de godt 30 musikere kan kalde sig – intet mindre end – verdensmestre. Tutti deltog i VM for harmonika orkestre i 2019 i Innsbruck i Tyskland, hvor der deltog ca 2.000 orkestre (!)

Ifølge orkestret selv er her lidt af hvad vi skal forvente os denne aften:

Vores repertoire er meget blandet. Det består af underholdningsmusik, klassisk og det mere virtuose hvor vi har en solist til at spille den svære stemme. Men vigtigst af alt er, at vi elsker at spille musik, og det håber vi man kan fornemme.

Tutti spiller 2 sæt á 45 minutter for os og det GLÆDER vi os til!

Det hele koster kun kr. 275,- pr person for mad og koncert.

—————-

For dem der måtte have lyst er historien om Mortens aften her:
Historien om Morten Bisp og de sladrende gæs

Morten Bisp er den danske betegnelse for Martin af Tours eller Sankt Martin. Martin var romer og levede i det nuværende Ungarn i 300-tallet. Som 15-årig meldte han sig til den romerske hær og drog i krig i Gallien. Martin havde et varmt hjerte for de fattige og blev betragtet som hellig, fordi han kunne helbrede de syge. Historien lyder, at befolkningen i den franske by Tours derfor ønskede at udnævne Martin til biskop, men det ønskede han ikke. For at undgå det, gemte han sig i en gåsesti. De skræppende gæs afslørede dog Martins gemmested, og da han blev fundet, blev han tvunget til at påtage sig embedet som biskop.

Martin af Tours straffede gæssene ved at beordre alle til hvert år at slagte og spise en gås. Morten Helgensdag den 11. november er Martin af Tours’ dødsdag, og i Danmark fejrer vi mortensaften dagen før, nemlig den 10. november. I Danmark blev historien om biskoppen i gåsestien første gang trykt i 1616, og Martin af Tours fik navnet Morten Bisp.

Derfor spiser vi and – ikke gås – mortensaften
Mortensaften giver anledning til at spise and, selvom dagen jo er indført som straf til en flok sladrende gæs. Da en gås er et både stort og dyrt måltid, er den i Danmark blevet erstattet af den mindre og billigere and, som passer bedre til størrelsen på en dansk familie.