ALEX RIEL & STEFAN PASBORG MEETS DAWDA JOBARTEH & FREDRIK LUNDIN

 – fredag den 5. november 2021 klokken 20:30 – Da Hornbæk Jazzklub talte med Alex Riel om at lave en koncert i Hornbæk Jazzklub, fik han frie hænder til at vælge den konstellation han helst ville spille sammen med, og det blev en sammensætning der hedder ”Alex Riel & Stefan Pasborg meets Dawda Jobarteh & Fredrik Lundin” som vi ser meget frem til at lytte til.

Alex Riel er Gudfar til Stefan Pasborg. De har med andre ord kendt hinanden en hel del år og med tiden udviklet et tæt både musikalsk og personligt venskab. Det er, siden de i 2006 første gang gik på scenen sammen, blevet til en stribe koncerter. Den yngre musikers magtfulde drive mødte den erfarnes mere tilbagelænede energi.

Alex Riel har i sin livslange karriere spillet med om ikke Gud, så næsten hvermand og undervejs udviklet og forfinet sit originale og lydhøre spil. Han står som en central
person i dansk jazz, siden han i 1960erne, var medlem af husorkesteret i Jazzhus Montmartre. Det var også i 60erne, Alex Riel selvsagt var en del af Riel-Mikkelborg Kvintetten og tillige med ved etableringen af gruppen Savage Rose med sangerinden Annisette.

Stefan Pasborg er en af sin generations mest geniale, inspirerende og visionære musikere. … Tre gange Dansk Music Awards-vinder STEFAN PASBORG er en meget energisk trommeslager fra Københavns smeltedigel.

Stefan er en fysisk og vidtfavnende trommeslager, der gerne søger egne veje og optræder kloden rundt. Han har især brugt et par årtiers samspil med på de musikalske fæller i Ibrahim Electric. En højenergisk trio, der har opnået en synergi af gensidig spilleglæde.

Dawda Jobarteh blev født i Gambia i 1976 i en griot familie. Han begyndte at spille trommer i en alder af syv og fra 12 år begyndte han at spille koncerter med sin onkel Malamin Jobarteh og hans fætre Pa Bobo Jobarteh og Tata Dindin Jobartehs Salaam Band.

I 1996 var Dawda på sin første turné uden for Vestafrika i Frankrig og Tyskland, og i 1997 var han på en stor turné arrangeret af WOMAD. I 1999 flyttede Dawda til Danmark, hvor han stadig bor.

I Danmark tog Dawda sit familieinstrument koraen op, og lidt efter lidt gjorde det til sit hovedinstrument. I dag er Dawda hovedsagelig kora-spiller og komponist inspireret af både traditionel og moderne vestafrikansk musik samt påvirkninger fra hele verden. I 2011 udgav Dawda sit debutalbum Northern Light Gambian Night, som blev evalueret som et af årets bedste album af Songlines. I 2012 blev albummet nomineret som bedste album ved Danish Music Awards World.

Fredrik Lundin er saxofonist, fløjtenist, komponist og bandleder. Fredrik Lundin er en af ​​de største jazzprofiler i sin generation i Skandinavien. Siden han kom til den danske jazzscene i 1981, har denne elegante og eksplosive musiker søgt ubarmhjertigt ind i nutidens musikrige områder uden at respektere nogen grænser. En ægte original og virtuos stemme, der optræder sammen med bands rundt omkring i Europa og i Skandinavien, ligesom han er en fremtrædende komponist for moderne ensembler, jazzgrupper og bigbands samt teater og moderne danseforestillinger.

Fredrik Lundin har udgivet 13 albums som musikalsk leder og han kan høres på mere end 40 andre albums som solist og sideman.

Han har modtaget adskillige priser, blandt dem 3 Danske Music Awards (Grammys) for årets bedste jazzudgivelse og Ben Webster-prisen for sit virke som musiker. I 2019 blev han tildelt Stamina-prisen for livstidspræstation af komponistforeningen DJBFA.

Line Up:

Alex Riel (d)
Stefan Pasborg (d)
Fredrik Lundin (s)
Dawda Jobarteh (kora,voc)

Billetinfo og spisning:
Koncertbilletter kan kun købes i døren fra klokken 20:00.
Billetprisen kan variere kr. 150,- til kr. 250,- afhængig af hvem der spiller.
Medlemmer får billetprisen med kr. 50,- rabat.
Du kan blive medlem af jazzklubben for kr. 200,- for kalenderåret.
Koncerter starter klokken 20:30.
Ved spisning skal der købes særskilt spisebillet via www.billetten.dk
Spisebillet koster kr. 169,-
Spisning starter klokken 19:00 og består altid af 2 retter.
Har du spørgsmål, kan du ringe til 49 28 34 50.
Vi glæder os til at se dig.
Rejecocktail
Stegt flæsk med persillesovs

Klik og køb spisebillet: